အေစ့အဆံေတြဟာ အပ်င္းေျပစားျဖစ္တဲ့အရာေတြပါ။ အထူးသျဖင့္ေတာ့ ႐ုပ္႐ွင္ၾကည့္ရင္း၊ စာဖတ္ရင္းနဲ႔ စားျဖစ္ၾကတယ္ေလ။ အပ်င္းေျပစားတဲ့အရာ ဆုိေပမဲ့ က်န္းမာေရးအတြက္ေတာ့ ေကာင္းက်ိဳးေပးၾကပါတယ္။
ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္၊ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့အာဟာရေတြ ပါဝင္တာမို႔ ေန႔စဥ္စားေပးမယ္ဆုိ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ဖ႐ံုေစ့
ဖ႐ံုေစ့ေလွာ္ကို စားသင့္တဲ့အေၾကာင္းကေတာ့ မဂၢနီစီယံ (magnesium) ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္လို႔ပါပဲ။ ဒီဓာတ္က ႏွလံုးကိုက်န္းမာေစပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ဆီးက်ိတ္ေရာင္တာကိုလည္း သက္သာေစတဲ့အစြမ္း ရွိပါတယ္။ ဖ႐ံုေစ့ေလွာ္ တစ္ေအာင္စမွာ အဆီ ၁၃ ဂရမ္၊ ပရိုတင္းဓာတ္ ၇ ဂရမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ ၁ ဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
ေလွ်ာ္ေစ့
ပိုက္ဆံေလွ်ာ္ေစ့ကေတာ့ သက္သက္လြတ္သမားေတြအတြက္ အထူးေကာင္းက်ိဳးေပးပါတယ္။ အေစ့ေသးငယ္ေပမဲ့ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ အျပည့္ပါေတာ့ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့အသားဓာတ္ကို အသားမစားဘဲ ျဖည့္တင္းႏုိင္ပါတယ္။
ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ အမိုင္ႏိုင္အက္ဆစ္ (amino) ကိုးမ်ိဳးလံုး ပါဝင္ပါတယ္။ မဂၢနီစီယံ၊ သံဓာတ္နဲ႔ Omega - 3 လည္း ပါဝင္ပါတယ္။ ေလွ်ာ္ေစ့တစ္ေအာင္စမွာ အဆီ ၁၃ ဂရမ္၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ၂၀ ဂရမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ ၁ ဂရမ္ ပါဝင္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္ေန႔တုိင္း စားသံုးသင့္တဲ့ အေစ့အဆံေတြ
Reviewed by
Myat Min
on
7:53 PM
Rating:
5
No comments: