ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပ်ားရည္ထဲစိမ္ၿပီး စာၿခင္းက ရရွိလာမယ့္ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
ပန္းသီးတစ္လံုး ေန႔စဥ္စားသံုးရင္ က်န္းမာၿပီးေရာဂါဘယကင္းေဝးမယ္လို႔ ဆုိၾကပါတယ္။ ပန္းသီးမဟုတ္ဘဲ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ျမႊာကို ေန႔တုိင္းစားျခင္းရဲ႕ အက်ိဳးေက်းဇူးကိုေတာ့ သင္ ၾကားဖူးဦးမယ္မထင္ပါဘူး။ အနံ႔ျပင္းတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဒီအတုိင္းစားဖုိ႔လည္း ခက္တယ္ဆုိ ပ်ားရည္ေလးနဲ႔စိမ္ၿပီးမွ စားပါ။
ပ်ားရည္က ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝျဖစ္ပ်က္မႈျဖစ္စဥ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထဲကအဆီေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းမႈအားေကာင္းေစပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ လူကိုက်န္းမာေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြ႐ွိပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ႏွလံုးကိုလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။ Allicin ဆုိတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳး ပါဝင္ၿပီး ယင္းျဒပ္ေပါင္းဟာ ေရာဂါပိုးမႊားေတြကို ခုခံေပးႏုိင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မဂၢနိစ္ (maganese) ၊ ဗီတာမင္ C ၊ ဗီတာမင္ B12 ၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဆီလီနီယမ္ (Selenium) ဓာတ္ေတြ ပါဝင္လုိ႔ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို ျမင့္တက္ေစသလို ေရာဂါပိုးေတြကိုတုိက္ထုတ္ႏိုင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အျမႊာေလးေတြခြဲထုတ္ထားလိုက္ပါ။ အခြံက ႏွစ္လႊာ႐ွိပါတယ္။ အေပၚခြံကိုပဲ ႏႊာထားပါ။ ေျခာက္ေသြ႔သန္႔ရွင္းတဲ့ ပုလင္းထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴျမဳပ္တဲ့အထိ ပ်ားရည္ကိုေလာင္းေပးရပါမယ္။ ပုလင္းအဖံုးပိတ္ၿပီး အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ ၁၀ ရက္ခန္႔ထားလိုက္ပါ။ ၁၀ ရက္ အၾကာမွာေတာ့ စားလို႔ရပါၿပီ။ တစ္ေန႔တစ္ျမႊာစားေပးရင္ကိုပဲ က်န္းမာေရးအတြက္ လံုေလာက္တဲ့ ေစာင့္ေရွာက္မႈျဖစ္ေစပါတယ္။
No comments: